HTML

Testimonié

2011.08.29. 00:37 Doc.Tyr

Itt most szépen leírom, hogy miért is indítottam ezt a blogot. Mindenek előtt a blog címéről szeretnék beszélni. Ha nem érted, hogy mire utal a kifejezés akkor valószínűleg nem fogod a blogot a szívedbe zárni. Sőt ha egyszer megérted akkor rájössz, hogy ez egy ízig vérig gamer blog és, hogy talán nem itt a helyed. De mint tudjuk a 'geek' manapság már inkább életstílus, mint egy prejoratív jelző.

Szóval, hogy értsd is: a 'first blood' vagyis az első áldozat az, aki elhullik a Dota nevű Warcraft 3 'costum map' csatáiban. A Dota vagyis Defense of the Ancients egy nagyon népszerű játék olyannyira, hogy az egyik legsikeresebb 'esport' a világon. Kell hozzá stratégiai érzék, jó 'micro' és több mint 100 hős beható ismerete és mindezek mögött ott van a 'minde-game', hogy túljárj az ellenfeled eszén. A lényeg, hogy nincs két ugyanolyan lefolyású játék és hiába 'ownoltál' az egyik meccsben, mikor a másodikban szembe jön veled 'blowyourbrain' és rájössz, hogy egy igazi 'n00b' vagy. 

A lényeg, hogy én nagyon élvezem ezt a játékot és azokat a gondolatokat próbálom majd kiírni magamból, amik felmerülnek bennem a meccsek kapcsán. A 'nerdragetől' kezdve addig, hogy mekkora 'pr0' is voltam épp. Vagy nem. Mivel nem csak a játék, de játékosok is érdekelnek így az éppen futó nagyobb 'tournamentekről' is ejtek majd pár szót.

Hogy miért is írok erről miközben van vagy két oldal, akik megpróbálják feldolgozni a témát? Mert szarul csinálják és szerintem tudok jobbat nyújtani egy totál különböző megközelítésből. Ez lesz az én Anna Frank naplóm. Csak a Dotáról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://firstblood.blog.hu/api/trackback/id/tr763186775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása